امروزه رابط کاربری و یا همان UI از طرفداران بسیاری برخوردار است . با این احوال کمتر شغلی را می بینید که سایت و یا نرم افزاری نداشته باشد .
در عصر کنونی بیشتر کسب و کارها برای معرفی محصولات خود از امکانات فضای مجازی به بهترین شکل استفاده می کنند . البته در قدم اول و برای شخصی سازی یک سایت ، باید از یک طراح UI بخواهید تا دست به کار شود و ایده های خود را عملی سازد . همچنین یک طراح UI فقط یک طراح ساده نیست بلکه با توجه به خواسته صاحبان مشاغل و نیاز کاربران طرحی را اجرایی می کند که از ارزش تعاملی خوبی برخوردار است .در این مقاله ، سعی کردیم تا هفت اصل مهارت طراحی UI را ارائه دهیم .
فهرست مطالب
فضای سفید
اولین طراحی اساسی که بررسی خواهیم کرد ، فضای سفید است که به آن فضای منفی نیز می گویند. همانطور که از نامش پیداست ، این فاصله بین عناصر موجود در صفحه قرار می گیرد. عناصری که در صفحه ای فاقد فضای سفید جمع شده اند ، نه تنها جذاب نیستند ، بلکه از لحاظ خواندن بسیار دشوار و مشکل خواهد بود.
ما می توانیم فضای سفید را به روش های مختلف از جمله ابزارها ، حاشیه و ارتفاع خط تنظیم کنیم. تصویر قبل و بعد را بررسی کنید تا ببینید فضای سفید چه تفاوتی ایجاد می کند.
هم ترازی
مورد بعدی هم ترازی است. این فرایند از قرارگیری صحیح هر عنصر نسبت به سایر عناصر دیگر اطمینان حاصل می کند . به عنوان مثال با خاطر آسوده می توانید از تراز بودن ستون ها اطمینان حاصل کنید .
تضاد
مهم است که هنگام ساختن یک صفحه یا برنامه ، کنتراست را در نظر بگیرید. کنتراست تفاوت بین رنگهایی است که در صفحه ای کنار یکدیگر ظاهر می شوند. به عنوان مثال : خواندن صفحات با کنتراست ضعیف دشوار است و عناصر به هیچ عنوان برجسته نیستند.صفحات با کنتراست خوب ، نه تنها بسیار بهتر به نظر میرسند بلکه بسیار جذاب و قابل درک هم هستند.
مقیاس
مقیاس نیز یک قسمت اساسی طراحی UI است . بنابراین باید اندازه هر عنصر را با دقت در نظر بگیرید. به عنوان مثال ، عناصر باید در ارتباط با صفحه به اندازه کافی بزرگ باشند (بنابراین فاصله زیادی وجود ندارد). این در حالی است که معمولا همیشه تیترها باید بزرگتر از عناصر و عناوین با اهمیت کمتر باشند. با این احوال در چنین متن هایی طراحان UX باید دقت لازم را به عمل بیاورند.
تایپوگرافی
تایپوگرافی تأثیر زیادی نیز در رابط کاربری دارد. روش های زیادی برای تنظیم این کار وجود دارد ، از جمله انتخاب قلم ، اندازه قلم ، تراز بندی ، فاصله حروف ، ارتفاع خط ، سبک های قلم ، رنگ و کنتراست .
به عنوان یک قاعده کلی ، بیش از 2 گروه قلم را در یک صفحه استفاده نکنید و اطمینان حاصل کنید که جنبه های مختلف برای ایجاد ترتیب در نظر گرفته شده است. این به عنوان سلسله مراتب بصری شناخته می شود ، که هر طراحی باید آن را رعایت کند.
رنگ ها
معمولا برای اولین بار تجربه کاربران با رنگ ها شکل می گیرد . روانشناسی رنگ به این معنی است که هر رنگ برای افراد خاصی معنایی ایجاد می کند . به عنوان مثال ،رنگ قرمز می تواند نشان دهنده خطر باشد ، در حالی که رنگ سفید می تواند تمیزی و آرامش را القا کند.
با این احوال رنگ ها معانی متفاوتی در فرهنگ ها مختلف دارند ، بنابراین همیشه تحقیق کنید و هنگام انتخاب رنگ ، مخاطب مورد نظر خود را در نظر بگیرید.
همچنین این مورد مهم را باید به یاد داشته باشید که بیش از حد از رنگ ها استفاده نکنید ، چون به احتمال زیاد تجربه خوبی را ایجاد نمی کند. با این حال رنگ هایی که برای استفاده انتخاب می کنید باید مکمل یکدیگر باشند. به عنوان یک قاعده کلی ، نمی توانید رنگ های روشن و یا تیره را در کنار یکدیگر استفاده کنید.
سلسله مراتب بصری
مورد آخر در فهرست مبانی طراحی ما سلسله مراتب بصری است. برخی از موارد رابط کاربری بیش از سایر عناصر مهم هستند. سلسله مراتب بصری به ما این امکان را می دهد تا بتوانیم با موقعیت ، کنتراست ، رنگ ، مقیاس ، سبک یا ترکیبی از موارد فوق را انجام دهیم .
دیدگاهتان را بنویسید